Google diže ruke od Google+ projekta


Otkako se pre četiri godine pojavila društvena mreža Google+, njeni autori u Google-u hteli su da ona postane direktni konkurent Facebook-u. Na sve su moguće načine pokušavali na nju pridobiti što više korisnika, pa čak i na silu. Setimo se samo lavine reakcija koje je izazvala odluka da Google+ nalog bude preduslov za postavljanje komentara na YouTube-u.

Nakon duge agonije i neuspeha da ova mreža zaživi, prekjuče jeBradley Horowitz, voditelj projekta "Streams, Photos, and Sharing" u Google-u objavio da kompanija diže ruke od Google+ mreže. Njihov dobronamjerni cilj da integrišu tu društvenu mrežu u sve svoje usluge naišao je na otpor kod korisnika, zbunjivao ih, i doveo do korisničkih iskustava koja nisu uvek bila idealna. Iz tog razloga, navodi Horowitz, odlučeno je da će se stvar "popraviti".

Popravak u ovom slučaju znači i službeno ukidanje Google+ naloga kao preduslova za korišćenje bilo koje druge Google-ove usluge. Od sada će za deljenje fotografija, chat, i ostale usluge biti dovoljno imati Gmail nalog. Google+ korisnički nalog biće potreban tek za pristup toj društvenoj mreži.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.