Svaki četvrti korisnik ima instaliran adblocker


Kompanija GlobalWebIndex kontinuirano prati navike korisnika Interneta u 33 zemlje razvijenog sveta. Prema tim podacima, čak 27% korisnika uzrasta između 16 i 64 godine starosti redovno na svom glavnom računaru koristi neki adblocker - softver ili dodatak pregledaču za blokiranje oglasa na web stranicama. Predvodnik u ovom trendu je Evropa, gdje adblockere koristi 29% korisnika.

Osim blokiranja oglasa, korisnici u svetu postaju sve više svesni potrebe za očuvanjem sopstvene privatnosti, kao i bezbednosti prilikom korišćenja Interneta. 15% njih navelo je da koriste neku vrstuanti-tracking programa, a 40% ispitanika u poslednjih mesec dana je pobrisalo kolačiće (cookieje) sa svog računara kako ih web stranice ne bi mogle zapamtiti.

Najviše korisnika, njih čak 46%, u anketi je navelo da koristi prozor za privatno surfovanje - bilo da se na taj način žele zaštititi od zlih korporacija koje prate njihove navike, ili pak od znatiželjnih ukućana, roditelja, i ostalih koje zanima njihova istorija surfovanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.