Facebook predstavio virtueln asistent nazvan M


Facebook je u sredu najavio novi servis jednostavnog naziva – M. Radi se o ličnom virtuelnom asistentu koji "živi" u Facebook-ovoj aplikaciji Messenger i želi, poput Cortane ili Siri, korisnicima olakšati život. Za razliku od konkurenata M će virtualnu asistenciju odvesti na nove nivoe uz korišćenje ljudskog faktora.

Facebook-ov David Marcus uslugu je najavio u objavi na svom Facebook profilu rekavši da je M temeljen na veštačkoj inteligenciji koju trenira i nadgleda tim stvarnih ljudi.

M će moći izvršavati zadatke umesto korisnika, a Marcus je kao primer naveo kupovinu stvari na on-line prodavnicama, dostavu poklona ili rezervisanje stolova u restoranima. Servis će kombinovati ljudsku i veštačku inteligenciju ne bi li krajnjem korisniku ponudio najbolje i najsmislenije iskustvo, ali usprkos tome s vremenom će postati samostalniji, te samim time brži i dostupniji.

Facebook-ov virtualni asistent će u početku biti dostupan vrlo maloj grupi korisnika u SAD-u, a s vremenom bi se trebao širiti, iako o tome za sada nije poznato ništa.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.