iPhone 6s i iPhone 6s Plus doćiće sa 12 MP kamerama


Datum službene najave nove generacije Apple-ovog iPhone-a sve je bliži, a kako vreme prolazi, u javnosti se pojavljue sve više detalja. Ako je verovati najnovijim glasinama koje dolaze iz izvora bliskih Apple-ovim dobavljačima, iPhone 6s i iPhone 6s Plus bi napokon mogli da sadrže još bolju kameru.

Ovo poboljšanje se odnosi na novi senzor, koji će sada navodno imati 12 megapikslea. Iako je već iPhone 6 kvalitetom fotografija već bio u samom vrhu, sa svojim 8 MP senzorom se jednostavno nije mogao ravnoporavno nositi s konkurencijom koja odavno koristi veće senzore.



12 MP se u ovom trenutku isto tako ne čini većim napretkom, jer smo vidjeli da Samsung nudi 16 MP, a Sony i neki drugi proizvođači preko 20 MP. Naravno, pikesli sami po sebi ne garantuju nužno bolju fotografiju, ali kamere s većom pikselažom svakako odnose pobedu u kategoriji količine detalja, koja je iPhone-u u svim dosadašnjim poređenjima nedostajala. Napomenimo i to da bi se ovime još dobilo i 4K snimanje videa.

Koliko su ove informacije pouzdane, saznaćemo 9. septembra, kada se održava Appe-lov event na kojem će novi uređaji biti službeno predstavljeni.

Na slikama: iPhone 6

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.