Ovo su cene za iPhone 6S i iPhone 6S Plus kada se pojave


Već par dana je poznat službeni datum (9. septembar) kada ćemo konačno uživo moći videti šta je novoga sa iPhone 6S i iPhone 6S Plus modelima pripremio Apple. Ali, sada iz holandskih izvora stižu informacije vezano uz cene novih iPhone-a.

Srećom po buduće vlasnike iPhone 6S i iPhone 6S Plus uređaja, Apple je nastavio voditi istu poslovnu politiku kao i prošlih godina po pitanju cene. Naime, novi 6S modeli u odnosu na prošlogodišnju šesticu neće koštati niti centa više, što je svakako veliki plus, ali Apple je zaslužio i jedan veliki minus, o čemu ćemo malo kasnije.

Krenimo prvo s cenama, novi iPhone 6S kapaciteta 16 GB koštaće 699 američkih dolara, dok su cene 64-gigabajtnog i 128-gigabajtnog modela više za 100, odnosno, 200 američkih dolara u odnosu na početni model i iznose 799 i 899 američkih dolara.

Plus modele će buduću kupci dobiti po cenama uvećanim za 100 američkih dolara u odnosu na "obične" 6S modele, pa će tako za 16-gigabajtni iPhone 6S Plus biti potrebno izdvojiti 799 američkih dolara, za 64-gigabajtni Plus model 899, a za 128-gigabajtni Plus model - čitavih 999 američkih dolara.

Sad što se tiče malopre spomenutog minusa - uprkos raznim šuškanjima kako je Apple konačno odlučio izbaciti 16-gigabajtni model iz ponude, te ga zameniti 32-gigabajtnim, od toga nažalost kako vidite nema ništa. Već smo ranije pisali o tome kako je 16-gigabajtni model obična navlakuša, a ovaj najnoviji će biti još i veća.

Naime poznato je kako će novi "S" modeli dobiti bolju kameru koja će umesto rezolucije od 8-megapiksela, stići s rezolucijom od 12-megapiksela. Kada se tome pridoda i podrška za snimanje videa 4K kvaliteta ostaje pitanje čemu onda 16-gigabajtni model? Pogotovo kada se zna kako korisnici ne dobijaju deklarisanih 16 GB, već u najboljem slučaju oko 11-12 GB.

Ali, bilo kako bilo pričekajmo 9. septembar kada će Apple predstaviti iPhone 6S/iPhone 6S Plus, možda nam tada i objasni razlog zadržavanja 16-gigabajtnih modela na pragu 2016. godine. Što se prodaje tiče, na američkom tržištu prodaja novih iPhone-a kreće od 18. septembra, a na holandskom nedelju dana kasnije - od 25. septembra.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.