Samsung predstavio Galaxy S6 edge+ i Galaxy Note 5


Kao što je bilo i očekivano, Samsung je danas na svom Unpacked eventu predstavio dva nova uređaja: Sasmung Galaxy Note 5 i Samsung Galaxy S6 Edge+. Oba uređaja dizajnerski prate novu filozofiju dizajna koja kombinuje metal i staklo, a već smo ju upoznali na modelima S6 i S6 Edge.

Samsung Galaxy Note 5

Samsung Galaxy Note 5 dolazi u kućištu dimenzija 153.2 x 76.1 x 7.6 mm. Ima Super AMOLED ekran dijagonale 5,7 inča u QHD (2560 x 1440) rezoluciji, koja osigurava gustoću od 518 ppi. Uređaj pokreće Exynos 7420, dakle isti procesor koji se nalazi i u Galaxy S6, a tu su i 4 GB RAM-a. Unutar čipseta nalaze se četiri Cortex-A53 na 1.5GHz i četiri Cortex-A57 jezgra na taktu 2.1GHz. Baterija ima kapacitet od 3000 mAh, a operativni sistem je Android 5.1 Lollipop. Kamera dolazi sa senzorom od 16 megapiksela.



Ono što će potencijalne kupce zanimati i mnoge razočarati je informacija o bateriji koja više nije izmenjiva, a nestala je i podrška za microSD memorijske kartice. U ponudi će biti 32 i 64 GB verzije i za sada nema informacija o onoj od 128 GB.



Jedna od ne toliko bitnih novosti je podrška za LTE Cat. 9 s brzinama prenosa podataka do 620 Mbps u downloadu, što je za sada moguće samo u teoriji, jer većina LTE mreža trenutno radi brzinama od 150 do 300 mbps.



Ono vredije spominjanja je S Pen olovka koja sada dolazi sa automatskim mehanizmom za izbacivanje, dakle više ju nećete trebati da vadite noktom. Ostali noviteti odnose se na softverska i hardverska poboljšanja koja osiguravaju veću preciznost kod pisanja po ekranu, a uvedena je mogućnost instantnog pisanja po ekranu čim se olovka izvuče, dakle bez potrebe za čekanjem da se pokrene odgovarajuća aplikacija.

Poboljšana je i Air Command funkcija koja sada podržava prečice do pet aplikacija. Uvedene su i neke nove funkcije poput pisanja direktno u PDF datoteku, a postojeće su poboljšane.

Predstavljena je i tehnologija brzog bežičnog brzog punjenja, koje će uređaj napuniti za dva sata, što je opet sporo u odnosu na klasično brzo punjenje, ali ipak predstavlja napredak u odnosu na dosadašnja iskustva.

Samsung Galaxy S6 Edge plus

Samsung Galaxy S6 Edge+ dolazi u kućištu dimenzija 154.4 x 75.8 x 6.9 mm i predstavlja uvećanu verziju postojećeg modela S6, s tim da dolazi s 4 GB RAM-a, kao i Note 5.



Jedna od zanimljviih novosti je dodeljivanje do pet prečica aplikacija na zakrivljeni deo ekrana, a u ponudi će biti i fizička tastatura.



Oba uređaja dolaze u Black Sapphire, Gold Platinum, Silver Titanium i White Pearl bojama, a cena trenutno nije poznata. Prodaja kreće 21. avgusta, ali nije objavljeno kada stiže u Srbiju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
5
  1. Анониман kaže,

    Ocekivano i vidjeno u procurelim fotografijama. Skroz je ok, ali se nadam da cena nece biti paprena


  2. Анониман kaže,

    ova tastatura izgleda malo smesno haha


  3. Анониман kaže,

    Ponestaje im ideja, gledao sam predstavljanje, ono je tragedija. Stalno se smenjuju, ponavljaju iste stvari... cena ce biti oko hiljadu evra, pa ko to moze da priusti?


  4. Анониман kaže,

    izgledaju zanimljivo, ali cena ce biti....


  5. Анониман kaže,

    Cena ce biti paprena, nista spektakularno, nadam se da ce cenu Note 4 bar malo da smanje.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.