600.000 Android uređaja zaraženo opasnim Ghost Push malwareom


Odeljenje za bezbednost kompanije Ceetah Mobile poznate po aplikacijama Clean Master i CM Security, objavio je otkriće novog Android malwarea, poznatog pod imenim Ghost Push.

Prema rezultatima njihova istraživanja, Ghost Pushom je inficirano oko 39 Android aplikacija, kao što su Amazon, Memory Booster, Light Browser, Smart Folder, WiFi Enhancer, MonkeyTest, Super Mario i Simple Flashlight.

Delovanje Ghost Push-a na inficiranom Android uređaju sastoji se od preuzimanja i instalacije neželjenih aplikacija punih reklamnog sadržaja, koje, jednom kada se nađu telefonu, čine uređaj manje responzivnim i usporenim i nekontrolisano troše internet saobraćaj.

Uklanjanje Ghost Pusha nije lak posao, ne može ga se ukloniti antivirusnim softverom niti vraćanjem uređaja na fabrička podešavanja. Za sada jedini delotvoran postupak za njegovo uklanjanje naveden je na stranicama Ceetah Mobile-a, ali postupak zahteva posedovanje rootovanog uređaja. Uskoro stiže i aplikacija koja će omogućiti jednostavno uklanjanje ovog malwarea.

Ghost Push je trenutno prisutan na 600 hiljada uređaja, ali važno je naglasiti da nije prisutan na Google Play prodavnici aplikacija, već se uređaji njime mogu inficirani isključivo ukoliko se koristi neka od alternativnih prodavnica aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.