Chrome sada troši 10-25% manje RAM-a


Korisnici Chrome-a su već neko vreme nezadovoljni Google-ovim browserom i njegovim trošenjem kompjuterskih resursa. Ali, njihove žalbe bi uskoro mogle postati nešto tiše - naime, Google je objavio kako će najnovija verzija Chrome-a doneti nekoliko značajnih poboljšanja.

Za početak, Chrome 45 će "biti pametniji" prilikom ponovnog pokretanja i otvaranja svih onih tabova koje ste ostavili otvorene tokom svoje prethodne sesije - prilikom pokretanja browsera, prvo će biti učitani tabovi koje ste poslednje pregledali, a ukoliko vam računar nema dovoljno memorije, Chrome će zaustaviti učitavanje starijih tabova. Naravno, dotične i dalje možete učitati tako što ćete kliknuti na njih.

Osim toga, nova verzija Chrome-a će sada moći detektovati tabove i web stranice koji nisu posebno aktivni, te će iskoristiti tu priliku da očisti neiskorišćenu memoriju. Prema rečima ekipe iz Google-a, to bi u praksi trebalo rezultovati u proseku 10% manjom potrošnjom memorije, iako bi ta brojka mogla postati i veća na nekim stranicama - Gmail u Chrome-u 45 tako npr. troši i do 25% manje memorije nego u Chrome-u 43.

Od drugih poboljšanja, vredi istaći još i automatsko pauziranje Flash sadržaja koji nisu ključni elementi web stranice. Naime, iako je ova opcija predstavljena još u junu, korisnici su je do sada morali sami aktivirati. Ali, tokom sledećih nekoliko nedelja, Google će istu postaviti kao defaultno uključenu u svakoj verziji Chrome-a, jer su otkrili da njenim korišćenjem baterije na prenosnim uređajima, zavisno od operativnog sistema, mogu izdržati i do 15% duži rad.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.