DoS napadom do sabotiranja YouTube kanala


Dell-ov istraživač Joe Stewart, otkrio je neobičan slučaj sa EEVblog YouTube kanalom Davea Jones-a, koji je pretrpeo napad nepoznatog "trolla" koji je pokrenuo automatizirani sistem spama njegovih video filmova, "nagradivši" ih gomilama dislajkova.

Kao što Dave Jones objašnjava u videu ispod, problem leži u samo Google-u, jer svako može na prilično jednostavan način izvesti DoS napad na njegove servere, ili na servere YouTube-a.

S obzirom da su popularni YouTube kanali postali prilično unosan biznis, istraživači očekuju da bi "Dislike-DOS" napadi mogli postati prilično zanimljiv način da se neki vlasnici kanala obračunavaju sa konkurencijom, a brojni trollovi će takođe pronaći neko zadovoljstvo u tome.

Ako se pitate šta će netko imati od toga što će vam zaspamovati YouTube kanale sa gomilama plačeva okrenutih prema dole, treba reći da YouTube automatski preskače takve filmove kada vam nudi "slične sadržaje" (related content), što će vam automatski smanjiti gledanost.

Istraživači očekuju da bi se na internetu vrlo brzo mogla pojaviti i usluga kupovanja dislajkova, pa će svi zlonamernici moći poslati "plaćenog uboicu" na YouTube filmove kanala kojeg žele ocrniti.





Foto: Gonzalo Aragon / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.