Google će kažnjavati stranice sa downloadom aplikacija


Ako ste pretraživali web svojim pametnim telefonom upisivanjem pojmova u Google-ovu pretragu, verovatno ste se suočili sa situacijama u kojima su vam se u rezultatima pretraživanja pokazivali veliki "prozori" u kojima ste pozivani da instalirate nekakvu aplikaciju. Naravno, to je jedna od stvari koje nam oduvek idu na živce, pa nas raduje što je Google napokon odlučio nešto preduzeti po tom pitanju.

On će to stoga nastojati promeniti na vrlo jednostavan način, "downrankingom" takvih stranica, odnosno njihovim kažnjavanjem na taj način da se prikazuju znatno niže u rezultatima pretraga, bez obzira na to koliko bile popularne (čitaj klikane) i dobro "SEO optimizovane".

S druge strane Google će nastojati naterati webmastere da umesto takvih velikih prozora na stranice instaliraju znatno manje upadljive bannere s instalacijama aplikacija, koji neće dominirati nad onim sadržajima koje želimo dobiti u rezultatima pretraživanja.

Naravno, Google si ne može dozvoliti da u potpunosti ukloni oglase jer od njih ima lepe prihode, ali je dobro znati da se trudi (ili se barem takvim želi pokazati), da nam njegova pretraga prvenstveno služi za ono za što je namenjena, odnosno za ono što od nje i očekujemo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.