Gotovo niko ne koristi Edge browser


Dugo vremena uoči lansiranja novih Windows-a 10, Microsoft je podizao veliki hype svojim novim internet pregledačem koji će zameniti Internet Explorer, pa smo tako dobivali obilje informacija o pregledaču koji su prvo razvijali pod nazivom Project Spartan, da bi mu kasnije dodelili službeno ime Edge.

Prema tvrdnjama Microsoft-a, Edge je znatno napredniji pregledač od svih postojećih, te bi osim smenjivanja IE pregledača, trebao razvaliti čitavu konkurenciju, pre svega onu u vidu Google-ovog Chrome-a i Mozillinog Firefox-a.

Međutim, kako stvari stoje, za to će mu trebati malo duže vremena, jer za razliku od Windows 10 OS-a, koji svakim danom uzima sve veći udeo na tržištu operativnih sistema, Edge se još nije našao niti među Top 12 preglednača i to poređanih po raznim verzijama.

Podaci koje objavljuje StatCounter odnose se na avgust ove godine, a prema njima je razvidno da Chrome 44.0 vodi ubedljivo sa 44,48% udela, dok je na drugom mestu IE 11.0 s 10,89%, a na trećem Firefox 39.0 sa 7,45%. Zanimljivo je da se među prvih 12 desktop pregledača još ugurao i Chrome for Android sa 1,4 posto.

Mada svi ostali pregledači zajedno čine 15,89% udela, Edge se nije našao na listi, jer njegov udeo očito čini manje od 0,94% posto koliko ima Firefox 38.0 na 12. mestu.

Naravno, za sada je još prerano govoriti o tome hoće li Edge u daljoj budućnosti barem smeniti IE, ako ne i zapretiti Chrome-u, no ove brojke se sigurno ne dopadaju Microsoft-u koji je jako puno truda ulagao u njegovu promociju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.