iFixit rastavio iPhone 6s


Najnoviji zadatak iFixit ekipe bio je nabaviti novi iPhone 6S i vratiti ga u stanje u kojem se nalazio na početku proizvodne trake – u delove. To im je po običaju pošlo za rukom, te su pri tom otkrili kako iPhone 6S za iskusne servisere neće predstavljati nikakav izazov, kao što to nije bio ni slučaj s prošlogodišnjom šesticom.

Razlog tome je dosta lagan proces rastavljanja, (naravno uz adekvatan alat) što je i novom iPhone-u 6S donelo istu ocenu kao i prošlogodišnjem modelu 7/10. Inače iFixit označava lakoću rastavljanja nekog uređaja brojevima od 1-10, gde se jedinicom označavaju uređaji koje je najteže rastaviti, a samim time i najteže popraviti, a desetkom uređaji koji se rastavljaju i popravljaju kao od šale.

Tokom rastavljanja iFixit je Apple-u najviše zamerio to što i dalje koristi posebne šarafiće za koje je potrebno imati i posebni alat, kakav većina kupaca nema. Druga zamerka ide na račun Touch ID-a koji je zalemljen na matičnu ploču što otežava popravak. To su ujedno i glavni razlozi zbog kojeg je ocena takva kakva je, 7/10.

Ceo video zapis kako je proteklo rastavljanje iPhonea 6S i što je iFixit novoga otkrio u odnosnu na stariji, prošlogodišnji model možete pogledati ispod. Ako vam treba mali podsetnik kako je izgledalo rastavljanje prošlogodišnje šestice to pak možete videti na ovom linku.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.