Lollipop instaliran na preko 20% Android uređaja


Udeo Lollipop-a na tržištu Android uređaja nastavlja da raste, a najnoviji podaci pokazuju kako je 5.x verzija Android-a instalirana na preko 20% uređaja koji koriste Google-ov mobilni operativni sistem.

Lollipop je tako i proteklog meseca bio jedina verzija Androida čiji je udeo na tržištu porastao, te je završio na cifri od 21%, što je zapravo rast od 2,9% u odnosu na mesec pre toga.

Sa druge strane, udio KitKat-a je opao za 0,1% (i sada iznosi 39,2%), JellyBean-a za 1,8% (33,6%), Ice Cream Sandwich-a za 0,4% (3,7%), Gingerbread-a za 0,5% (4,6%), dok je udeo verzije 2.2, poznatije kao Froyo, opao za 0,1% (i sada iznosi još minornijih 0,2%).

Ipak, kako ističe VentureBeat, prilikom analiziranja ovih brojki ne treba smetnuti sa uma činjenicu da nam one stižu iz Google-a, koji analizira tek informacije prikupljene sa Play Store prodavnice, za čije korišćenje je neophodna 2.2 ili novija verzija Android-a. Drugim rečima, ovde nisu ubrojani svi oni uređaji koji koriste Android stariji od verzije 2.2, kao ni uređaji koji nemaju instaliran Google Play.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.