Mobilni Safari dozvoliće instaliranje adblockera


Danas bi, s novim verzijama iPhone-a, Apple na svojoj konferenciji u San Franciscu trebao predstaviti i najnoviju verziju iOS-a, brojčane oznake 9. Novi iOS bi, prema do sada dostupnim informacijama, trebao omogućiti instaliranje dodataka za pregledač Safari, i to onih koji imaju mogućnost bllokiranja odabranih sadržaja.

Drugim rečima, mobilne verzije Safarija na iPhone-u i iPad-u u narednih bi nekoliko dana mogle podržavati instaliranje adblockera – ekstenzija koje blokiraju oglase na web stranicama. Do sada je ovakva mogućnost postojala samo na jaibreakovanim uređajima. Prema informacijama koje prenosi BBC Apple neće nuditi sopstvenu ekstenziju za blokiranje reklama.

iPhone i iPadi možda nije najprodavaniji mobilni uređaji, ali na njih otpada 52% ukupnog mobilnog data saobraćaja u svetu, i oko 14% ukupnog saobraćaja ostvarenog surfovanjem po web stranicama. Iz tog razloga izdavači i vlasnici web stranica se brinu da bi ovaj Apple-ov potez mogao značajno uticati na njihove prihode od oglašavanja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.