OS X El Capitan stiže 30. septembra


Iako Apple na svom eventu i sredu nije zvanično objavio datum izlaska nove verzije OS X-a, to su uradili na nešto zanimljiviji način - naime, datum izlaska El Capitan-a su ubacili kao easter egg u demonstraciju novog iPhone-a, pa su pažljivi posmatrači u jednom trenutku tokom prezentacije mogli primetiti e-mail poruku u kojoj je otkriveno da OS X El Capitan stiže 30. septembra.

Kako prenosi The Verge, El Capitan u odnosu na prethodnu verziju OS X-a donosi nekoliko manjih poboljšanja, fokusiranih prvenstveno na "iskustvo" i "performanse". Spomenuto "iskustvo" podrazumijeva bolju integraciju Apple-ovih aplikacija, dok poboljšanja na polju performansi verovatno ne treba posebno objašnjavati.

Od drugih noviteta iz El Capitana, vredi istaći još i novi sistemski font nazvan San Francisco, poboljšanu pretragu, ali i Split View opciju za jednostavniji prikaz dva prozora istovremeno (što bi vas moglo podsetiti na Snap View iz novijih verzija Windows-a), te sitna poboljšanja u u Mail, Safari i Notes aplikacijama.

Kao i prethodne verzije OS X-a, El Capitan će biti dostupan u vidu besplatne nadogradnje za korisnike kompatibilnih uređaja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.