U Danskoj najbrže prelaze na Windows 10


Najnovije istraživanje vezano uz Windows 10 operativni sistem odnosi se na podatak ko ga je odlučio najbrže prihvatiti - domaći Amerikanci, ili Evropljani? Prema statistikama kompanije StatCounter – Evropljani.

Štaviše, još precizniji podatak je kako se radi o Dancima. Naime, oni su u prvih 40 dana od službenog dolaska Windows 10 OS-a, isti instalirali na čak 15,63% računara. Time je Microsoft-ova desetka u kratkom vremenu postala četvrti najkorišćeniji OS u Danskoj.

Ispred desetke se nalaze Apple-ov OS X i Microsoft-ovi Windows 8.1 i Windows 7 operativni sistemi. Appleov OS X je trenutno na trećem mjestu lestvice sa 17,5% korisnika, osmica na drugom s 17,8% korisnika, a na prvom – za sada neuništivi Windows 7 koji se trenutno nalazi na 40,81% danskih računara.

Što se tiče ostalih Windows 8, Windows Vista, Windows XP te operativnih sistema smeštenih pod oznaku "ostalo" (Linux npr.) stvari stoje ovako. Vistu koristi još 2,44% Danaca, Windows 8 2,03%, a "ostale" operativne suisteme - 2,01% Danaca.

Najmanji broj korisnika u Danskoj ima Windows XP, koji koristi još samo 1,75% korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.