Ukradeni podaci o 225.000 Apple ID-ova sa jailbreakovanih iPhone-a


Kompanije Palo Alto Networks i WeipTech su nedavno otkrili novi malware koji napada jailbreakovane iPhone napredne telefone, zahvaljujući kojem su hakeri do sada ukrali podatke o preko 225.000 Apple ID-ova.

Kako prenosi AppleInsider, reč je o KeyRaider malwareu, koji pored Apple ID korisničkih imena i lozinki prikuplja i druge podatke, uključujući bezbednosne sertifikate, Apple-ov push notification servis i podatke o kupovini na App Store-u.

Osim toga, KeyRaider takođe onemogućava otključavanje zaraženih iPhone-a, tako da ga hakeri mogu iskoristiti i za ucenjivanje njihovih vlasnika, od kojih traže novac za otključavanje telefona.

Prema istraživanju kompanija Palo Alto Networks i WeipTech, KeyRaider je povezan sa par drugih jailbreak tweakova, koji korisnicima jailbreakovanih iPhone-a omogućavaju da besplatno preuzimaju App Store aplikacije.

Više detalja o ovom malwareu, kao i o načinima zaštite od njega - ukoliko sumnjate da je i vaš jailbreakovani iPhone zaražen - možete pronaći na ovoj adresi.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.