Windows 10 instaliran na 81 milion računara


Verovatno vam je već poznato da Microsoft ima ambiciozni plan po kojem želi dovesti Windows 10 OS na milijardu računara do 2017. godine. Pre točno mesec dana pisali smo o izveštaju Neowin-a, koji je došao do podatka da se Windows već nalaze na više od 25 miliona računara, a danas se pojavila informacija iz "poverljivog izvora" kojom raspolaže Petri.com, u kojoj se tvrdi da je novi Microsoft-ov OS već stigao na 81 milion PC računara. S obzirom da je pre nešto više od nedelju dana osvanuo podatak o 75 miliona instalacija, to bi značilo da se otprilike svakih 10 dana u svetu pojavi novih 5 miliona instalacija, što je u skladu s optimističkim predviđanjima Microsoft-a.

Analitičari predviđaju da će pre kraja ovog meseca Windows 10 stići na 100 miliona računara, pa postoji velika mogućnost da će se napokon oglasiti i Redmond, te se javno pohvaliti tom brojkom i ukazati da bi milijarda PC-a sa novim OS-om mogla osvanuti i pre 2017.

S obzirom da su nadogradnje Windows 7 i 8/8.1 računare na desetku besplatne, ovo zapravo i nije neko preterano veliko čudo, ali ipak verujemo da je tome doprinela i promena u dizajnu kojom su Microsoft-ovci vratili svoj operativni sistem na staze slave Windowsa XP i Windowsa 7, jer se osmica dopala jako malom broju korisnika.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.