Duže trajanje baterije na Marshmallow-u


Jedna od najvećih boljki modernih mobilnih telefona sigurno je vrlo kratka autonomija baterije. U nedostatku revolucionarne tehnologije koja bi omogućila stvaranje malenih baterija velikog kapaciteta, proizvođači smartfona/tableta i developeri moraju postati kreativni kako bi smanjili zahtevnost svojih hardverskih kombinacija i aplikacija.

Google s novom verzijom Android-a, Marshmallow, čini upravo to – postaje kreativan – te developerima nameće obavezu implementacije Doze-a. Radi se o funkciji koja aplikaciju "uspava" kad se ne koristi, kako bi smanjila opterećenje sistema i potrošnju baterije. Uspavane aplikacije će se povremeno buditi zbog sinhronizovanja ili propuštanja push poruka, ali većinu vremena će biti u hibernaciji.

Pored navedenog sistem će u budućnosti prikazivati sve procese koji cuclaju bateriju, što neće smanjiti njenu potrošnju, ali će korisnicima omogućiti da saznaju zbog čeka im baterija ubrzano curi. Korisnici bi tako proizvođače telefona koji koriste prilagođene verzije OS-a mogli tražiti prilagođavanje pretpostavljenih aplikacija poput AVG-a koji već tradicionalno "ubija" baterije po brzom postupku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.