Facebook tek na četvrtom mestu po popularnosti među tinejdžerima


Facebook je lider među društvenim mrežama, ali već unazad nekoliko godina ukazuje se jedan trend koji toj društvenoj mreži ne ide baš u prilog. Naravno, na ovoj lestvici Facebook se nalazi tek na četvrtom mestu i kontinuirano pada još tamo od kraja 2012. godine. Sigurno se pitate o čemu se radi?

Facebook je u vrlo kratkom roku postao središnje mesto okupljanja ljudi na internetu. I dok je u početku sve bilo svedeno na tinejdžere i malu populaciju, u poslednjih se nekoliko godina umnožio broj starijih korisnika. Iako je to činjenica na koju Facebook može biti ponosan, dogodila se jedna druga stvar, a to je beg mladih s društvene mreže. Naime, mladi ne žele biti tamo gde su im roditelji, deke i bake, razni stariji rođaci, itd. Dakle, lestvica o kojoj pričamo jeste popularnost Facebook-a među mladima, odnosno tinejdžerima u rasponu od 13 do 19 godina.

Nedavno je sprovedeno istraživanje od strane Piper Jaffray-a, među tom mladom populacijom koje je pokazalo kako je Facebook u sve lošijoj poziciji. Čak 33 posto kao najpopularniju mrežu ocenilo je Instagram koji je nemojmo zaboraviti takođe u okrilju Facebook-a što je dakle dobra stvar za Zuckerberga i društvo. Na drugom mestu je Twitter kojeg voli da koristi 20 posto mladih, ali takođe je vidljiv pad u popularnosti u zadnje vreme. Treće mesto s 19 posto uzeo je Snapchat za kojeg je Facebook takođe pokazao veliki interes i slao primamljive i višestruke ponude, no sve je to odbijeno. Sada je vidljivo kako je to bio odličan potez jer popularnost Snapchat-a sve je veća. I eto, na četvrto mesto skrasio se Facebook kojeg voli samo 15 posto mladih, a kao i Twitter u padu je u poslednjem razdoblju. Ono što je novost jeste činjenica da je Snapchat pretekao Facebook i time dodatno bacio pesak u oči zbog neuspele kupovine.

Foto: Kesu / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Анониман kaže,

    Svaka cast za ljude koji vode shapchat. Pokazali su da imaju muda i da smeju da lupe rukom pred velikim zlotvorom, kao sto je fb. Ne zaboravimo da su fb i nsa pre par nedelja zavrsili konacan test u vezi share i like dugmica na sajtovima, blogovima i sl.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.