Microsoft predstavio Lumia 950 i Lumia 950 XL telefone


Nakon meseci iščekivanja, glasina i leakova, Microsoft je danas konačno predstavio svoje nove Windows 10 telefone - Lumiu 950 i Lumiu 950 XL.

Lumia 950 donosi 5,2-inčni 'AMOLED with Glance' ekran rezolucije 2560x1440 piksela, Snapdragon 808 čipset i 3GB RAM-a, a tu su i 20MP PureView kamera sa Carl Zeiss optikom, optičkom stabilizacijom slike i podrškom za snimanje 4K videa, 5MP selfie kamera, kao i USB Type-C port i 3.000 mAh baterija.



Posebno je zanimljivo i to što će Lumia 950 koristiti i specijalni sistem tečnog hlađenja, a pored podrške za punjenje korišćenjem USB Type-C kabla, tu je i podrška za bežično punjenje. Takođe, telefon je moguće povezati sa Display Dock for Continuum uređajem, što će omogućiti njegovo "pretvaranje" u desktop uređaj zahvaljujući dodatnim HDMI, DisplayPort i USB portovima, prenosi GSMArena.

Lumia 950 u prodaju stiže u novembru i koštaće 550 američkih dolara.



Sa druge strane, Lumia 950 XL donosi 5,7-inčni QHD 'AMOLED with Glance' ekran, Snapdragon 810 čipset, 3GB RAM-a, a tu su i 5MP prednja kamera sa LED blicem, kao i 20MP PureView kamera sa Carl Zeiss optikom, optičkom stabilizacijom slike, trostrukim LED blicem i podrškom za 4K.

Kao i Lumia 950, Lumia 950 XL koristi poseban sistem tečnog hlađenja i USB Type-C port, a podržava bežično punjenje i novu Windows Hello opciju za korišćenje prednje kamere kako bi vas prepoznala i omogućila vam da otključate sam telefon.

Lumia 950 XL će se na tržištu pojaviti u novembru, a koštaće 650 dolara.

Informacije o dostupnosti i ceni na našim prostorima tek trebaju da budu objavljene.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, uključi se u diskusiju!
Broj komentara:
3
  1. Анониман kaže,

    fale im jos samo kapacitivne tipke


  2. Анониман kaže,

    Ova xl je mnoogo dobra


  3. asdf kaže,

    Meni se svidja, jedva cekam


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.