Otkriven bezbednosni propust u Internet Explorer-u koji ugrožava čak i Windows 10


U ne baš popularnom Internet Explorer-u je nedavno otkriven novi bezbednosni propust, koji ugrožava nekoliko poslednjih verzija Windows-a, prenosi ZDNet.

Da budemo precizniji, spomenuti propust ugrožava Windows Vist-u i novije verzije Microsoft-ovog operativnog sistema - uključujući i Windows 10 - a potencijalnim napadačima omogućava da preuzmu kontrolu nad tuđim računarima, i da, između ostalog, na njih instaliraju nove programe ili da sa njih brišu korisničke podatke.

Ovaj propust iskorišćava manu u načinu na koji Internet Explorer rukuje sa objektima u memoriji, a sve što napadač treba uraditi je navesti metu da otvori neku od kompromitovanih web stranica.

Srećom, propust pogađa samo Internet Explorer, tako da su korisnici drugih browsera - uključujući i Microsoft Edge - za sada bezbedni.

Takođe, vredi napomenuti kako je ekipa iz Redmonda već pripremila "critical patch" za sve Windowse pogođene ovim problemom, i kako će ga korisnicima ponuditi putem uobičajenih kanala, zajedno sa drugim oktobarskim zakrpama.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.