Plum-O-meter može upoređivati težine predmeta putem iPhone-ove 3D Touch tehnologije


Developer Simon Gladman razvio je aplikaciju Plum-O-meter kojom se mogu uporediti težine predmeta pomoću 3D Touch tehnologije prisutne na novim iPhone 6S i iPhone 6S Plus telefonima. Ne radi se o pravoj zameni za vagu, već o jednostavnom alatu kojim je moguće na brzinu uporediti težinu manjih predmeta.

Težina se u aplikaciji izražava kao procenat pritiska na 3D Touch ekran iPhone uređaja. Za poređenje težina mogu se koristiti različiti predmeti, ali oni moraju biti dovoljno teški kako bi ih registrirao iPhone-ov ekran na dodir.

U demonstracionom videu koji se nalazi ispod ovog teksta prikazano je poređenje težina između dve šljive, ali aplikacija je isprobana i s drugim voćem kao što su narandže i jabuke (putem aplikacije je moguće uporediti težine do maksimalno pet predmeta).

Plum-O-meter je aplikacija otvorenog koda koju možete instalirati putem službenog GitHub profila. Dakle, ne može se naći na službenom App Store-u, potreban je jailbrakovan uređaj.

Može se reći da upotreba mobilnih uređaja kao alata za određivanje težine ima budućnost. Podsetimo da je Huawei prilikom septembarskog IFA sajma promovisao Force Touch tehnologiju ugrađenu u svoj novi Mate S pametni telefon demonstracijom koja je uključivala vaganje narandže.



Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.