Reklame stigle u Start meni


Članovi Windows Insider programa koji su instalirali najnoviju preview verziju Microsoft-ovog operativnog sistema, build 10565, su u svojim Start menijima pronašli nešto neočekivano - reklame za aplikacije sa Windows Store-a.

Kako prenosi BetaNews, Microsoft je u Start meni u najnovijem Windows 10 Insider Preview buildu ubacio i novo polje, smešteno sa leve strane menija, između liste najčešće korišćenih aplikacija i osnovnih kratica za pristup dokumentima, file exploreru i drugim opcijama.

Spomenuto polje nosi naziv "Suggested", a Microsoft u njemu prikazuje linkove na aplikacije iz Windows Store-a za koje smatra da bi korisnicima mogle biti interesantne.

Srećom, iz Redmonda su Windows Insiderima ponudili i opciju da sporno polje sa reklam... pardon, "sugestijama" uklone iz svog Start menija, a sve što trebaju uraditi je kliknuti na polje Suggested desnom tipkom miša i iz kontekstualnog menija odabrati opciju Turn off all suggestions (pored koje je smeštena i opcija za uklanjanje pojedinačnih sugestija).

Osim toga, kako prenosi BetaNews, ove Microsoft-ove sugestije možete isključiti i unutar Settings / Personalization / Start podešavanja, gde trebate isključiti opciju Occasionaly show suggestions in Start.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.