HTC predstavio One M9s smartphone


HTC, tajvanski proizvođač smartphonea dodao je u svoju ponudu još jedan model iz svoje One serije. Ovaj put je reč o One M9s smartphoneu koji se od One M9 modela razlikuje u tek par sitnica, poput pokretačkog SoC-a, količini radne i podatkovne memorije i u kvalitetu ugrađenih kamera.

Za početak recimo kako je HTC i kod novog modela zadržao 5-inčni ekran rezolucije 1.920 x 1.080 piksela kakav smo imali prilike videti i na One M9 smartphoneu. Prva primetna razlika odnosi se na odabir SoC-a, umesto Snapdragon-a 810 iz One M9 modela HTC se ovaj put odlučio za MediaTek-ov Helio X10 SoC brzine 2,2 GHz. Daljnje razlike u odnosu na One M9 model se vide u količini radne memorije koja kod One M9s modela iznosi 2 GB što je gigabajt manje nego kod One M9 modela.

HTC kod izrade One M9s modela nije samo smanjio količinu radne memorije već je istom receptu pribegao i kad je u pitanju prostor za pohranu podataka. Dok One M9 model raspolaže s 32 GB interne memorije, One M9s je dobio tek polovinu – 16 GB. Srećom, HTC je zadržao ulaz za memorijske kartice (do 200 GB) pa je početni data prostor moguće i naknadno proširiti.

Kad su u pitanju kamere, HTC je zadržao prednju UltraPixel kameru rezolucije 4-megapiksela, ali je zato smanjio kvalitet pozadinske kamere, s 20-megapiksela (One M9) na 13-megapiksela. Manju rezoluciju je "kompenzovao" dodavanjem optičkog stabilizatora slike te zadržavanjem auto fokusa i dvotonskog LED blica s One M9 modela.

Kućište je i dalje od metala, istih dimenzija i debljine kao i kod One M9 modela (144,6 x 69,7 x 9,6 milimetara), ali je sa svojih 158 grama težine gram teži u odnosu na One M9. Operativni sistem je Android, verzije Lollipop 5.1.

HTC One M9s u tajvanske prodavnice stiže 21. novembra po ceni od 390 američkih dolara. Trenutno nije poznato hoće li HTC ovaj smartphone plasirati i na ostala svetska tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.