Korisnicima u Americi Android je draži od iOS-a


Najnovije istraživanje kompanije comScore pokazalo je kako je Amerikancima Google-ov Android i dalje mobilni OS broj jedan. Zastupljenost Android-a je u odnosu na prošlo tromesečje mrvicu i porasla, dok je Apple-ov iOS u istom razdoblju mrvicu potonuo.

Podaci za prošlo tromesečje pokazuju kako Android zauzima 52,3% američkog tržišta, što je povećanje od 0,7% u odnosu na tromesečje ranije (jul) kada je zastupljenost Android-a na američkom tržištu iznosila 51,6%. Glavni konkurent Android-u, Apple-ov iOS je u istom razdoblju izgubio 0,5% tržišta, čime je zastupljenost iOS-a pala s 44,1% na 43,6%.

Ostala tri mobilna operativna sistema - Windows, BlackBerry i Symbian vode mrtvu utrku. Naime, sva tri operativna sistema u zadnjih šest meseci se nisu pomakla niti milimetra na lestvici - Microsoft-ov mobilni OS i dalje ima 2,9% tržišta, BlackBerry 1,2%, a Symbian 0,1% tržišta.

Ali čini se kako se u zbrajanju comScoreu omakla mala greškica teška 0,1%. Naime, kad se svi postotci zbroje dobije se rezultat od 100,1%. Ko ima 0,1% viška nije poznato.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Marko kaže,

    Nije greška u sabiranju, već u zaokruživanju - numerička matematika, osnove.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.