Surface Book je moćan, ali se teško popravlja


Poznata iFixit ekipa ne miruje, već su pronašli novi zanimljivi uređaj kako bi ga rastavili i saznali koliko ga je lako ili teško popraviti. Ovaj put su se dokopali Microsoft-ovog Surface Book-a, za kojeg od pre znamo da je hardverski moćan, a na žalost mnogih kupaca sada znamo i da je izrazito teško popravljiv.

Sve uređaje koje rastavljaju iFixit-ovci ocenjuju ocenama od 1 do 10. Jedinicu dobijaju oni uređaji koji predstavljaju noćnu moru svakog servisera, dok desetku dobijaju uređaji koje je vrlo lako popraviti jednostavnom zamenom delova.

Surface Book je na ovom testu dobio čistu jedinicu, jer kako smo već naveli Microsoft-ov prenosnik je vrlo teško popraviti. iFixit-ovci su Microsoft-u najviše zamerili što je staklenu zaštitu ekrana zalepio zajedno s LCD panelom pa zamena jednog od njih zahteva ujedno i zamenu drugoga – čime se i povećava cena popravka.

Nadalje, Microsoft je procesor i memoriju zalemio direktno na matičnu ploču, čime je prosečnom korisniku bez upotrebe specijalnih alata onemogućena zamena odnosno, nadogradnja tih komponenti. Daljnje zamerke idu na račun prekomerne uporabe lepka, kojim je obuhvaćena većina komponenti poput recimo glavne baterije.

Lošoj oceni kumovalo je i to što se većina komponenti nalazi sa zadnje strane matične ploče, što uslovljava njeno potpuno odvajanja od kućišta pre nego se pristupi popravku. Ipak nije sve tako crno, iFixit-ovci su otkrili kako je nakon komplikovanog rastavljanja moguće zameniti SSD.

Kratki video rastavljanja pogledajte u prilogu, a detaljniji pisani proces popraćen fotografijama na njihovoj službenoj internet stranici.Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.