Cortana konačno dostupna za iOS i Android


Nakon nekoliko meseci provedenih u beti, Cortana je sada konačno stigla na iOS i Android.

Kako prenosi Engadget, Microsoft je lansirao finalnu verziju svog digitalnog ličnog asistenta na App Store-u i Google Play-u, a potvrdili su kako će Cortana biti integrisana i u nadolazeći OnePlus One baziran na Cyanogen OS-u.

U odnosu na betu, finalna verzija Cortane ne donosi neke veće promene - i dalje ćete je koristiti za praćenje podsetnika i pregled notifikacija, a tu i tamo joj možete postaviti i poneko pitanje (u prevodu: iskoristiti je za pretragu weba).

Takođe, vredi istaći kako će Cortana na Android-u čekati da joj postavite pitanja čak i sa home screena (dovoljno je reći "Hey Cortana" kako bi aktivirali pretragu), a nudiće i mogućnost slanja notifikacija na Windows 10 desktop računare. Sa druge strane, te opcije za sada nisu dostupne u iOS verziji aplikacije.

I za kraj, jedna loša vest - iOS i Android verzije Cortane su za sada dostupne samo u Sjedinjenim Državama i Kini, a minimalni zahtevi za njeno korišćenje uključuju iOS verzije 8 ili noviji, odnosno Android verzije 4.1.2 ili noviji.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.