Mozilla uklanja reklame iz Firefox-a


Kako prenosi Ars Technica, Mozilla je iz Firefox-a odlučila da ukloni reklamne pločice koje su se sa vremena na vreme prikazivale prilikom otvaranja novih tabova.

Podsećamo, ova opcija je premijeru doživela još prošle godine u nightly buildovima browsera, da bi u maju ove godine postala dostupna u regularnoj verziji Firefox-a.

Mozilla će tokom sledećih nekoliko meseci nastaviti sa prikazivanjem spomenutih pločica ("dok ne ispuni svoje obaveze" prema kompanijama koje su platile reklame), nakon čega će ih ukloniti u potpunosti.

"Reklamiranje u Firefox-u može biti odlično za posao, ali u ovom trenutku nije odgovarajući potez za nas, jer želimo da se fokusiramo na osnovna iskustva naših korisnika," izjavio je potpredsednik Mozille, Darren Herman , i dodao: "Verujemo da reklamni ekosistem treba da bude bolji (...) Mozilla će nastaviti da traži nove načine da balansira reklamni ekosistem od kojeg će svi profitirati, te da kreira uspešne proizvode koji poštuju privatnost korisnika, isporučujući im iskustva bazirana na transparentnosti, kontroli i mogućnosti izbora."

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.