Novogodišnje lampice ometaju vaš Wi-Fi signal


Britanski regulator Ofcom lansirao je u utorak novu aplikaciju kojom možete testirati kvalitet Wi-Fi signala u stanu ili kući, a pritom su upozorili kako bi za nisku brzinu mogle biti krive i trenutno aktualne novogodišnje lampice.

Uz aplikaciju su objavili i istraživanje koje navodi da bi 6 miliona britanskih domova moglo da ima puno bolji kvalitet signala.

Aplikacija prikuplja bežične signale kako bi videli prolaze li podaci bez smetnji od routera do vaših telefona i prijenosnika.

Kao glavni razlog nedovoljno brze veze navode se interferencije raznih elektronskih uređaja, poput baby monitora, mikrotalasnih pećnica i - novogodišnjih lampica.

Nakon skeniranja ponudiće vam nekoliko saveta da poboljšate signal:

- Odmaknite router od drugih elektronskih uređaja - Naravno, u mnogim domovima je ovo teško izvesti, ali interferencije iz televizora, monitora, kablova, zvučnika ili baby monitora koji emituju svoj signal mogu prouzročiti smetnje.

- Prebacite router u drugi deo doma - Zidovi i nameštaj mogu biti prepreka signal. Idealno je da vaš router bude u središnjem delu stana i na stolu ili komodi.

- Restart routera - Ovo nas često mrzi da radimo jer treba čekati da se sistem ponovno podigne, ali bolje i to nego nerviranje zbog sporog uploada

- Koristite žicu ako možete - Signal preko žice putuje bolje i nudi kvalitetniju vezu pa neka vam ovo bude opcija za uređaje koji su stalno na istom mestu.

Foto: Sandra Cunningham / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.