Tokom 2016. čak 25% plasiranih telefona imaće Force Touch ekran


Nakon što je s novim iPhone 6S telefonima Apple predstavio3D Touch tehnologiju, ista je postala popularna i kod drugih proizvođača. Najjednostavnije rečeno reč je o sposobnosti ekrana da prepozna kolikom smo snagom pritisnuli ekran i zavisno od toga pokreće određene funkcije.

Nije trebalo dugo čekati da i ostali proizvođači smartphonea (Huawei npr.) prihvate ovu novotariju i da ju implementiraju u svoje telefone (Mate S), a kako se čini, sledeće godine će biti još više telefona sa ekranima koji će implementirati Force Touch tehnologiju. Tako barem predviđa kompanija IHS, koja navodi kako će 25% od ukupnog broja novih telefona tokom 2016. godine, imati ugrađen upravo takav ekran.

Pritom ekrani s Force Touch tehnologijom neće biti rezervisani samo za modele iz gornjeg, već će se ugrađivati i u modele iz srednjeg segmenta. Zahvaljujući tome, IHS navodi kako će isporuka Force Touch zaslona tokom 2016. godine porasti za 317%, odnosno kako će sledeće godine biti isporučeno ukupno 461 milion ekrana sa Force Touch tehnologijom.

Dalje IHS prognozira i kako će tokom sledećih pet godina porasti proizvodnja in-cell i on-cell ekrana i kako će u 2018. godini njihova zastupljenost na telefonima porasti sa sadašnjih 40% na 50%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.