Valve: Svakog meseca hakuje se 77.000 Steam naloga


Valve je objavio kako svakog meseca biva hakovano čak 77 hiljada korisničkih naloga na njihovom servisu za digitalnu distribuciju igara Steam.

Valve navodi kako uvek nastupa na dobrobit svih korisnika koji su oštećeni zbog procesa hakovanja, što uključuje pre svega vlasnike hakovanih naloga kojima se njihovi nalozi nastoje potpuno obnoviti u što kraćem roku zajedno sa pripadajućim kupljenim softverom. Takođe se nastoji izaći u susret i korisnicima koji su legalno kupili ukradeni softver (dopušta im se da zadrže kupljeni softver).

Kao jednu od metoda za zaštitu Steam korisničkih naloga u Valve-u promovišu verufikaciju u dva koraka, dostupnu putem službene Steam mobilne aplikacije za vlasnike Android i iOS uređaja (alat Steam Guard Mobile Authenticator).

Za korisnike koji ne koriste dvostepenu autentifikaciju uvedeno je novo pravilo, za njih proces prodaje putem Steama uključuje period čekanja (obrade u sistemu) koji traje tri dana, odnosno jedan dan za prodaju Stream korisnicima s kojima prijateljstvo traje više od godinu dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.