Yahoo ide na prodaju?


Kako javlja The Wall Street Journal, a prenosi The Next Web, uprava Yahoo-a navodno razmišlja o prodaji kompanije, ali i svog udela u kineskoj kompaniji Alibaba.

Prema najnovijim izveštajima, vrednost Yahoo deonica je ove godine opala za čak 30%, a prodaja kompanije bi njenoj upravi u ovom trenutku mogla biti jedina opcija ukoliko ne žele da bankrotiraju.

Analitičari procenjuju da Yahoo, odnosno njihovi osnovni servisi, danas vrede oko 3,9 milijardi dolara, dok njihov udeo u Alibabi iznosi znatno viših 32 milijarde dolara. Takođe, vredi istaći kako se procenjuje da njihov udeo u kompaniji Yahoo Japan iznosi 8,5 milijardi dolara.

Izvršna direktorka Marissa Mayer se smatra jednom od najodgovornijih osoba za loše poslovanje kompanije, koja je pod njenim vodstvom u proteklih nekoliko godina kupila Tumblr za 1,1 milijardu, ali i modni startup Polyvore za 200 miliona američkih dolara.

Sa druge strane, zanimljivo je to što je Yahoo i dalje popularan na određenim tržištima - kako ističe The Next Web, prema web indexu Alexi, Yahoo se nalazi na listi top 10 sajtova u Sjedinjenim Državama, Indiji i Meksiku, što bi kod optimista moglo probuditi nadu u njegov mogući spas.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.