Facebook: Telefonski brojevi uskoro će biti nepotrebni


Samo je pitanje vremena kada će telefonski brojevi biti nepotrebni. Ako pitate generalnog direktora Facebook Messenger-a Davida Marcusa, to će se dogoditi prilično brzo. Pritom Marcus smatra kako će upravo Messenger preuzeti funkciju klasičnog telefona.

Messenger trenutno ima 800 miliona aktivnih korisnika mesečno, ali taj broj raste iz dana u dan. U poslednjih šest meseci Messenger je dobio 100 miliona novih korisnika.

Zapravo je već sve spremno za slanje telefonskih brojeva u penziju. Naime, Messenger i slične aplikacije već sada nude sve mogućnosti koji ima klasični telefon, a to su pre svega glasovni pozivi i slanje poruka.

Štaviše, aplikacije poput Messenger-a nude i dodatne opcije kao što je slanje fotografija, datotetka, a u novije vreme i slanje i primanje novca. Pritom telefonski broj osobe s kojom komuniciramo uopšte nije potreban.

Još jedna dodatna prednost Messenger-a je mogućnost grupnog komuniciranja, odnosno razmene poruka s većim brojem ljudi.

Naravno, u Facebook-u neće stati na tome. Dok ovo čitate, njihovi programeri rade na razvoju novih opcija. Već je najavljeno kako ćete putem Messenger-a uskoro moći rezervisati mesto u restoranu ili poslati cveće dragoj osobi.

Osim toga, iz Messenger su najavili lansiranje poruka koje se same brišu, opcija već viđena kod Vibera i Snapchat-a. Ujedno, Messenger će u 2016. godini ponuditi i novog ličnog virtualnog asistenta M, temeljenog na mešavini ljudske i veštačke inteligencije.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.