HTC i Under Armour predstavili UA HealthBox


Kompanije HTC i Under Armour danas predstavljaju „UA HealthBoxTM“, prvi povezan i umreženi fitnes sistem na svetu koji meri, nadgleda i upravlja najznačajnijim pokretačima zdravlja i dobre fizičke kondicije – san, fizičke vežbe i aktivnosti i ishranu. Sistem UA HealthBoxTM bazira se na uređajima koje je dizajnirao i proizveo HTC i aplikaciji „UA RecordTM“, a sastoji se od fitnes narukvice, merača otkucaja srca i merača telesne mase i masnoća – uređaja koji se glatko povezuju sa aplikacijom UA RecordTM“ sa ciljem pružanja detaljnog uvida u stanje organizma, na osnovu kojeg korisnici mogu da unaprede svoje zdravlje i fizičku kondiciju. Nova UA Record aplikacija dostupna je za preuzimanje sa Google Play™ i App Store prodavnica.

Uz HTC smartfon ili bilo koji drugi pametni telefon sa Android ili iOS operativnim sistemom, aplikacija UA Record služi kao centralna kontrolna tabla za svakodnevne aktivnosti koje utiču na to kako se osećamo. Sledeći identičnu filozofiju koju HTC primenjuje u projektovanju i razvoju pametnih telefona, i UA HealthBox uklanja barijere kompleksnosti tehnologije sistemom koji se lako podešava i jednostavno koristi.

„Ovaj sistem ima sve što je korisnicima potrebno da bolje upravljaju svojim zdravljem i fizičkom kondicijom,“ izjavio je Volfgang Miler (Wolfgang Muller), izvršni direktor sektora povezanih proizvoda u kompaniji HTC. „Bilo da ste vrhunski sportista ili jednostavno aktivno radite na svom zdravlju, UA HealthBox je jedini sistem koji vam pruža kompletnu sliku, informacije i motivaciju neophodne za postizanje ciljeva”, kazao je Miler.



UA Band™ narukvica projektovana je za svakodnevno nošenje, tokom celog dana. Ona prati dnevne aktivnosti, fizičke vežbe i san. Snimanje celodnevnih aktivnosti omogućava vam da postavljate dnevne ciljeve i pratite napredak na svojoj narukvici. UA Band je neupadljivog dizajna, sa ekranom diskretno sakrivenim ispod spoljnog sloja gume što ovoj tehnologiji omogućava da bude neprimetna kada se ne koristi. Osmišljena prema potrebama sportista, ova narukvica nudi i napredni režim za treninge, sa ekranom koji ostaje uključen tokom vežbanja, kao i LED ekran koji pokazuje zonu rada srca kada je uparen sa uređajem UA Heart Rate. UA Band narukvica dolazi u crnoj boji, sa crvenom teksturom sa unutrašnje strane koja omogućava kapilarno propuštanje vlage.

UA Heart Rate™ je kompaktni uređaj za praćenje rada srca sa inovativnom tehnologijom mikrokopči, projektovanom da ga učini potpuno neupadljivim tokom treninga. Traka za grudi i odvojivi senzor pomažu korisniku da nadgleda intenzitet svojih vežbi i trenira pametnije. UA Heart Rate je osmišljen da pruži precizan proračun sagorelih kalorija. U spoju sa aplikacijom UA Record, UA Heart Rate vam omogućava da prilagodite sopstvene zone rada srca.

UA Scale™ je predivno izrađena Wi-Fi vaga, kultnog pločasto-kružnog dizajna. Ovaj uređaj koristi list stakla sa naprednom tehnologijom provodljive boje koja omogućava očitavanje mase i procenta masti u organizmu. LED ekran sakriven iza stakla čini tehnologiju potpuno neprimetnom kada nije u upotrebi. Vaga može da podrži do osam korisnika i sinhronizuje se sa UA Record aplikacijom da bi korisnici mogli da prate statistiku i trendove svoje telesne težine, kao deo sveukupnog prikaza praćenih parametara. UA Scale je crne boje sa crvenom teksturom na unutrašnjoj strani.



„Korisnici danas imaju više opcija na raspolaganju za praćenje svojih dnevnih aktivnosti, ali gotovo da su bez mogućnosti izbora kada je reč o prikupljanju i prezentovanju tih informacija na smislen i koristan način. Većina nas zna više o stanju i „zdravlju“ svog automobila nego sopstvenog organizma,” ukazao je ovom prilikom Robin Tarston (Thurston), rukovodilac digitalnog sektora u kompaniji Under Armour. „Under Armour i HTC rešeni su da to promene i značajno iskorače u odnosu na puku automatizaciju praćenja podataka. UA HealthBox sada nudi prilagođena iskustva o zdravstvenom stanju i kondiciji korisnika, projektovana da vas vode ka postavljenom cilju,” rekao je on.

Uz jedinstveni pristup, namena UA HealthBox-a je da postane sastavni deo svakodnevice pojedinca, zbog čega je dizajn vitalna komponenta ovog sistema. UA HealthBox je projektovan da objedini čitav portfolio uređaja i iskustava njihovog korišćenja.



„Dizajn je beskompromisni deo naše korporativne kulture. To je naša suštinska odlika zbog koje smo opsesivno usredsređeni da korisnicima omogućimo predivan dizajn svojih uređaja, ne samo spolja, već i iznutra,“ rekao je Miler i dodao: „Dizajn UA HealthBox sistema je prelep, bez ijednog nepromišjenog detalja ili previda, ali takođe projektovan i kao svestrani međusobno povezan sistem koji se lako koristi tokom dana, svakoga dana. To je ono što ga izdvaja od svega na tržištu danas.”

Dostupnost
UA HealthBox paket biće dostupan najpre u SAD počev od 22. januara, a zatim i globalno tokom 2016. godine.

Tekst i foto: PR

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.