HTC pomera granice ljudske mašte inspirativnim VR sistemom


HTC, pionir na polju inovativnih i pametnih tehnologija, danas objavljuje nove momente u razvoju Vive VR sistema koji predstavlja naredni korak u omogućavanju virtuelne realnosti širokom potrošačkom tržištu. Uz „HTC Vive Pre“, HTC ispunjava dato obećanje o stvaranju potpuno impresivnih i prožimajućih iskustava koja menjaju način na koji komuniciramo, zabavljamo se, učimo i obučavamo se. Svaka pojedinačna komponenta novog sistema redizajnirana je iz temelja da pruži veći komfor, bolju ergonomiju i performanse. Sa poboljšanjima koja predstavljaju istinsku prekretnicu u vizuelnom, i u smislu svestranosti, Vive Pre stvara svet bez granica.

„Kada smo pre deset meseci prvi put predstavili Vive, postavili smo sebi ambiciozan cilj da fundamentalno i zauvek promenimo način ljudske komunikacije i interakcije sa svetom oko sebe”, prokomentarisala je Šer Veng (Cher Wang), predsednica i direktorka HTC korporacije. „Od tada je Vive osvojio fenomenalno pozitivne kritike i ocene medija, analitičara u industriji, potrošača i stotina partnera i brendova sa kojima smo sarađivali na razvoju inspirativnog i dinamičnog VR sadržaja. Isuviše dugo je obećanje virtuelne realnosti bilo tek nešto više od obećanja. Danas smo na prekretnici novog doba. Vive stvara svet u kome je jedina granica ljudska mašta,” nagovestila je Veng.



Uronite u virtuelnu realnost uz novu Vive kacigu
Osvežen dizajn Vive „kacige“ - sklopa koji se stavlja na glavu - usavršen je da pruži veći komfor korisniku i poveća mu osećaj uronjenosti u virtuelne svetove koje stvara. Kaciga je sada kompaktnija, lakša i sa poboljšanim dizajnom kaiševa koji omogućava veću stabilnost i ravnotežu korisniku. Unapređen vizuelni sistem sa bolje osvetljenim ekranima i poboljšanom slikom daje veću jasnoću i još dublji osećaj prisutnosti u virtuelnoj stvarnosti. Sa unutrašnje strane jedinice umeće se izmenjiva pena, dok umeci za oblast oko nosa omogućavaju da Vive komotno i bezbedno pristaje svakom korisniku. Vive Pre takođe može lako da se prilagodi različitim oblicima lica, a može i da se koristi sa dioptrijskim naočarima.

Integrisana VR kamera spaja stvarno i virtuelno
Vive Pre donosi mogućnost prenošenja elemenata realnog sveta u domen virtuelne realnosti. Novorazvijena kamera, usmerena frontalno, omogućava vam da uradite više u svom virtuelnom svetu i van njega, tako što fizičke elemente realnog prostora preslikava i infiltrira u virtuelni svet. Mogućnost da sednete, pronađete svoje piće i nastavite konverzaciju bez potrebe da skinete Vive jedinicu sa glave, samo su nagoveštaj svih tih mogućnosti.

Bolja kontrola
U cilju potpunijeg doživljaja virtuelne realnosti Vive kontroleri su pažljivo redizajnirani i dolaze sa poboljšanom ergonomijom, oblijim ivicama, boljim balansom težine, novim tasterima sa teksturom, kao i jastučićima na rukohvatima za ugodniji osećaj u ruci. Novi, dvostepeni oroz-taster omogućava još glađu interakciju sa objektima, dok su u ručice kontrolera ugrađeni unapređeni spletovi senzora. Sistem napajanja kontrolera sada čine ugrađene litijum-polimerske baterije i micro-USB punjač, koji obezbeđuje preko četiri sata rada sa jednim punjenjem.



Vive bazne stanice su takođe redizajnirane i sada su kompaktnije, tiše i omogućavaju još bolje praćenje senzora.

Kompletno rešenje
HTC Vive je prvi VR hardver koji podržava „SteamVR“ platformu. Proizvod kompanije Valve, Steam VR praćenje i sistem „Chaperone“ optimizovani su za upotrebu sa Steam-om, jednom od najvećih onlajn platformi za PC, Linux i Mac igrice i softver.

Oblikovanje industrije virtuelne realnosti
Od prve najave Vive sistema, kompanije HTC i Valve sarađuju sa hiljadama softverskih inženjera (tzv. „developera“) i partnera na razvoju VR sadržaja u širokom spektru oblasti primene - od igara i zabave, do zdravstva, automobilske industrije, maloprodaje i obrazovanja. HTC i više od petnaest Vive partnera predstaviće aplikacije za virtuelnu realnost na sajmu CES 2016, demonstrirajući potencijal sveta bez granica mašte. Vodeći proizvođač automobila, kompanija Audi, napravila je virtuelan luksuzni prodajni prostor u kome korisnici mogu da isprobavaju virtuelne modele automobila, među kojima i Audi R8. Francuski proizvođač aviona, Dassault, prikazaće kako ova kompanija razvija budućnost 3D dizajna proizvoda u virtuelnoj realnosti. HTC na sajmu CES 2016 takođe predstavlja i novi brend za Vive.

Komercijalno lansiranje Vive sistema planirano je za april 2016, dok će HTC i Valve ovu godinu započeti sa dodatnih 7.000 sistema dostupnih programerima širom sveta.

Tekst i foto: PR

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.