Lenovo ThinkPad X1: Tablet koji se ponaša kao računar, projektor i 3D kamera


Lenovo je predstavio nove modele računara – X1 Carbon ultrabook, X1 Yoga i all-in-one računar ThinkCentre – svi iz Thinkpad serije. Ali, najviše pažnje je privukao X1 tablet, koji svojim dizajnom podsjeća na Microsoft Surface Pro uređaje.

Mora se priznati kako X1 krase impresivne specifikacije – 12-inčni IPS ekran rezolucije 2160×1440 piksela, nova generacija Intel-ovih Skylake procesora, USB-C priključak, Windows 10 operativni sistem. Što se tiče memorije, kapacitet SSD-a je 1 TB, a dostupna je verzija s čak 16 GB RAM-a.

Osim po privlačnom konfiguraciji X1 je odmah došao u centar pažnje zbog dodataka koji vlasnicima ovog tableta omogućava neke nove opcije.

Tako dodatak za produktivnost uključuje bateriju koja produžava vek trajanja za 5 sati, USB 3.0 priključak i HDMI ulaz. Na X1 je moguće priključiti i 3D dodatak, koji ima Intel-ovu 3D Real Sense kameru i HDMI ulaz, kao i dodatak za prezentaciju koji osim HDMI-a donosi i Pico projektor.

Početna cena X1 tableta je 899 dolara. Ko želi bolji procesor, više memorije za skladištenje podataka i RAM-a, izdvojiće više novaca. Dodatak za produktivnost i 3D kamera pojedinačno koštaju 149 dolara, dok je cena dodatnog projektora 279 dolara.

Početak prodaje ovog modela najavljeno je za februar.






Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.