Niske temperature loše utiču na vaše mobilne uređaje


Kao ni nama, tako ni našim elektronskim uređajima ne prijaju niske temperature. Vek trajanja baterije, funkcionalnost ekrana i još neke stvari dolaze pod upitnik što su temperature niže, a boravak napolju duži. Stoga vam donosimo nekoliko saveta kako zaštititi telefon, tablet ili neki drugi mobilni uređaj.

Kao što smo rekli, baterije traju kraće na niskom temperaturama. Stoga je bitno da pametni telefon, tablet ili slično koristite što manje na hladnoći.

Ekran telefona ili tableta takođe menja karakteristike kada je izložen hladnoći. Tako možete primetiti slabiju detekciju pritiska ili zakasnele reakcije. Usled kondenzacije može doći do pojave oblačića na ekranu.

S niskim temperaturama menja se i sam ekran, koji postaje čvršći, a samim time i lomljiviji u slučaju pada telefona.

Kako na spoljne, hladnoća jednako loše utiče i na komponente ispod poklopca. Zbog toga je moguć otežan i usporen pristup podacima na SIM kartici, a i komponente su slabije otporne na udarce.

Koliko niske temperature podnosi vaš telefon il neki drugi uređaj saznaćete ako pogledate u uputstva, gde je naveden radni opseg temperatura unutar kojeg će sve raditi kako treba.

U svakom slučaju, tokom zime telefon treba što manje izlagati hladnoći. Držite ga što bliže telu, koristite hands free slušalice za telefoniranje.

Ako iz nekog razloga morate imati telefon na otvorenom, nabavite rukavice s kojima možete tipkati po ekranu. Naime, hladne ruke brže gube osećaj, pa će vam telefon laške ispasti. A rukavice će malo i zagrejati telefon.

Foto: jakkapan / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.