Prodaja Windows telefona opala za 49%


Prema podacima iz najnovijeg Microsoft-ovog finansijskog izveštaja, prodaja Lumia telefona je u proteklom kvartalu opala za celih 49%, dok su ukupni prihodi kompanije opali za 10% u odnosu na isti period prošle godine.

Pored toga, opali su i prihodi Microsoft-ove More Personal Computing divizije (za 5%), kao i neto profit kompanije (za skoro 15% - sa 5,8 milijardi na 5 milijardi dolara), prenosi Engadget.

Ali, uprkos tome, Microsoft može potražiti barem malu utehu u rastu prihoda zarađenih na Surface porodici uređaja, koji su u proteklom kvartalu kompaniji doneli 1,35 milijardi dolara (u odnosu na 1,1 milijardu u istom periodu u 2015.), što pak predstavlja rast od 29%. Još veći rast prihoda je zabilježilo Microsoft-ovo poslovanje sa Azure-om (140%), kao i sa Office-om 365 (70%).

Isto tako, Microsoft može biti zadovoljan i rastućom popularnošću svojih mobilnih aplikacija - Skype je tako do sada na iOS i Android uređajima preuzet preko 900 miliona puta, dok su mobilne Office aplikacije preuzete preko 340 miliona puta.

Foto: Ken Wolter / Shutterstock

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.