Samsung u New Yorku otvara svoj prvi VR studio


Stiže nam novo doba konzumiranja zabavnog sadržaja – VR filmovi i interaktivna iskustva nesumnjivo će postati veliki hit, za što se različite kompanije ubrzano pripremaju. Na primer, prošle sedmice nas je Ubisoft obavestio da kreće u razvoj interaktivnog VR iskustva, koje će po svemu sudeći biti horor. Pri tome će sarađivati sa produkcijskom kućom SpectreVision, za sada poznatom po niskoprofilnim horor filmovima.

Sada je Samsung otišao korak dalje i na Sundance filmskom festivalu najavio otvaranje svog prvog VR studija – a, gde drugo, nego u New York-u.

Nažalost, kompanija nije precizirala kakve sadržaje će u tom studiju proizvoditi (odnosno, da li će se raditi o igrama, filmovima ili nekoj revolucionarnoj kombinaciji to dvoje), ali ovaj potez će im sigurno doneti saradnju sa brojnim poznatim snimateljima i developerima koji žele da eksperimentišu sa VR-om. U prilog ovome ide činjenica da će studio biti smešten u postojećoj kancelariji Samsung-ovog američkog marketinškog tima.

U skladu sa pokretanjem novog studija, Samsung je najavio i jednogodišnje partnerstvo sa organizatorima Sundance-a. VR je na ovom filmskom festivalu već bitna stvar – ove godine će gosti imati priliku pogledati i iskusiti 30 kratkih VR filmova i interaktivnih iskustava.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.