WhatsApp postaje besplatan za sve - ukida naplatu od 0,99$ godišnje


Jan Koum, generalni izvršni direktor WhatsApp-a, aplikacije za razmenu poruka koja je u Facebook-ovom vlasništvu, govorio je juče na DLD konferenciji u Münchenu. U svom je govoru najavio da će WhatsApp uskoro krenuti s novim načinima finansiranja svog poslovanja, pa su u skladu s tim juče ukinuti naplatu mobilne aplikacije. Do sada su korisnici mogli ovu aplikaciju koristiti godinu dana besplatno, da bi im se nakon toga svaka sledeća godina naplaćivala 0,99 američkih dolara.

Na ovaj potez su se odlučili kako bi svoju uslugu približili još većem broju korisnika, pogotovo onima koji ne poseduju kreditne kartice. Ako žele da budu način komuniciranja za mase, shvatili su, moraju biti potpuno besplatni – baš kao i njihova konkurencija.

Manjak prihoda od godišnje pretplate WhatsApp planira namaknuti iz drugih usluga, pogotovo od poslovnih korisnika, za koje će razviti posebne usluge. Ali, to ne znači da će obični korisnici unutar svoje aplikacije videti oglase raznih kompanija. WhatsApp će i dalje biti "čist" od reklama, obećao je Koum.

Foto: AFP / gettyimages

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Nemanja M. kaže,

    Ja ga koristim već nekoliko godina, i uvek kada dođe do važećeg datuma, automatski se pomeri za sledeću godinu sa istim datumom. Ja još ne znam da li je iko ikad platio Whatsapp... :)


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.