Windows 10 Mobile prisutan na 9,5% uređaja


Prema poslednjem istraživanju kompanije AdDuplex koje je sprovedeno 22. januara ove godine, vidljivo je kako se najnovija verzija Microsoft-ovog mobilnog operativnog sistema Windows 10 Mobile trenutno nalazi na 9,5% uređaja.

U poređenju sa decembrom to je rast zastupljenosti od 0,7%, ali ipak se radi o najmanjem zabeleženom rastu u poslednjih nekoliko meseci.

Inače, na tržištu se trenutno nalazi samo nekoliko Windows 10 Mobile uređaja, a nadogradnja na Windows 10 Mobile za starije uređaje (sa Windows Phone 8.1 sistema) odložena je već dvaput, najnovije informacije govore da bi nadogradnja konačno mogla biti dostupna u februaru.

Sada već zastarjeli operativni sistem Windows Phone 7 još uvek se nalazi na 4,3% mobilnih uređaja.

Što se tiče proizvođača Windows mobilnih uređaja, i dalje vodeću ulogu na tržištu ima Microsoft (kao i prethodni Nokia Lumia uređaji) s tržišnim udelom od gotovo 97%, nakon čega slijede HTC i Samsung s udelom od 1,21 odnosno 0,59%.

Najpopularniji Windows Phone uređaj među korisnicima u celom svijetu je i dalje Nokia Lumia 520 s udelom od 12,9% (pad od 14% u odnosu na decembar ali još uvek dovoljno za vodeću poziciju).

U SAD-u najpopularniji Windows Phone uređaj bio je Nokia Lumia 635, a u Nemačkoj i Italiji Nokia Lumia 630. Na sva tri navedena tržišta drugi najpopularniji uređaj je još uvek aktuelni model Microsoft Lumia 640 koji beleži konstantan rast zastupljenosti.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.