Adobe priprema zakrpu za Creative Cloud bug koji briše podatke korisnika


Krajem prošle nedelje, u Adobe Creative Cloud-u je otkriven bug koji briše podatke korisnika Mac-a bez upozorenja, prenosi The Next Web.

U početku se verovalo da bug pogađa samo one korisnike Creative Cloud-a koji koriste backup servis Backblaze, ali je u međuvremenu potvrđeno da su u opasnosti i svi drugi korisnici Creative Cloud-a koji su instalirali najnoviju nadogradnju za dotični (3.5.0.206).

Adobe je potvrdio kako je svestan problema, te kako je zakrpa za ovaj bug na putu.

"Svesni smo da su neki korisnici naišli na problem koji istražujemo kako bi ga rešili što je brže moguće. Zaustavili smo distribuciju najnovije nadogradnje za Creative Cloud dok problem ne bude rešen," istakao je portparol Adobe-a za Ars Technicu.

Korisnicima Creative Cloud-a se preporučuje da isti ne koriste ukoliko su ga nadogradili na najnoviju verziju, odnosno da ne instaliraju spomenutu nadogradnju ukoliko to već nisu uradili. Takođe, pošto bug briše foldere abecednim redom, korisnicima se preporučuje da u root folderu kreiraju novi folder naziva ".a-", što pak mogu uraditi tako što će u terminal upisati "cd /", a potom i "sudo mkdir /.aaaaa" (ili neko drugo slično ime po svom izboru).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.