Alcatel predstavio Idol 4 i Idol 4S, njihova kutija pretvara se u VR uređaj


Alcatel je na MWC sajmu u Barseloni predstavio Idol 4 i Idol 4S. Radi se o uređajima koje karakterizira metalni okvir i staklom presvučeno kućište.

Tako Alcatel Idol 4 dolazi s 5,2” ekranom, pokreće ga Snapdragon 617 procesor u kombinaciji s 3 GB RAM-a, ima 16 GB interne memorije, ulaz za microSD memorijske kartice 13 MP zadnju, 8 MP prednju kameru i 2160 mAh bateriju, dok softverski temelj predstavlja Android 6.0 Marshmallow. Cena uređaja bi se trebala kretati oko 280 dolara.



Alcatel Idol 4S je malo veći i dolazi s 5,5” ekranom u QHD rezoluciji. Pokretan je Snapdragonom 652 i 3 GB RAM-a, a donosi 32 GB interne memorije i ulaz za memorijske kartice. Primarna kamera ovde ima senzor od 16 megapiksela, dok će se za selfije pobrinuti 8-megapikselna. Baterija ima kapacitet od 3000 mAh, a operativni sistem je i ovde Android 6.0 Marshmallow. Očekivana cena ovog modela iznosi između 400 i 500 dolara.



Zanimljivo je da oba modela dolaze u kutiji koja se jednostavno može pretvoriti u uređaj za gledanje VR (Virtual Reality) sadržaja. Tu je još i podrška za brzo punjenje, putem koje Idol 4 bateriju do vrha napuni za sat vremena, a Idol 4S za nešto više od sat i po.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.