Apple delimično rešio problem ''Error 53''


Vlasnike Apple-ovih uređaja koji su svoje uređaje popravljali mimo od strane Apple-a ovlašćenih servisa nedavno je iznenadio "Error 53" bug, odnosno "Error 53" feature kako ga vide u Apple-u. Dotična greška se javlja kada operativni sistem detektira kako je Touch ID skener otiska prsta pokvaren ili zamenjen u neovlašćenom servisu.

Posledica svega toga je da vlasnici Apple-ovih uređaja sa Touch ID senzorom nakon nadogradnje iOS-a nisu mogli uključiti svoje uređaje, a samim time ni pristupiti svojim podacima. Nakon što se podigla poprilična frka, Apple je izdao manju nadogradnju iOS-a 9.2.1 koja navedeni problem donekle ispravlja.

Naime, nakon što se preuzme iOS 9.2.1 (build 13D20) nadogradnja, ponovno je moguće koristiti iUređaje, ali kako javljaju iz Apple-a Touch ID ostaje i dalje onemogućen iz bezbednosnih razloga. Za ponovno "uključenje" Touch ID senzora, potrebno je posetiti ovlašćeni Apple-ov servis te zameniti postojeći s novim Touch ID senzorom.

Apple se svojim korisnicima izvinio zbog doživljenih neprijatnosti te je na službenim stranicama objavio uputstvo kako rešiti "Error 53" problem.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.