Evo šta predstavlja slovo ''i'' u nazivima Apple-ovih proizvoda


Još od iMac-a iz 1998., slovo "i" prati sve Apple-ove proizvode. Ali, šta ono predstavlja?

Steve Jobs objašnjava: "naziv iMac spoj je oduševljenja internetom s jednostavnošću Macintosh-a. Želeli smo da bude u potpunosti prilagođen korisnicima koji žele da jednostavno i brzo koriste internet.“

Iako je te davne 1998 godine slovo "i" predstavljalo reč "internet", Jobs mu je tada dodao još značenja: individualan, instruktivan, informativan, inspirativan.

Kada je 2007. godine predstavljen iPhone, jedna od njegove tri glavne funkcije bila je internet koja je slovo "i" ponovo dovela u početnu funkciju (ostale dvije funkcine iPhone-a su bile: muzika i telefonski pozivi).

Od tada, gotovo svaki uređaj koji se pojavi na tržištu ima povezanost s internetom pa je ovo slovo počelo da gubi na značenju, ali ostalo je prepoznatljiv znak svih Apple-ovih proizvoda.

Ali, kako Apple nastavlja da raste i na drugim područjima, uključujući pametne satove i TV box, ovaj slavni prefiks se polagano gubi. Umesto iWatch i iTV imamo Apple Watch i Apple TV. Verovatno zato jer nam se više ne mora unapred dati do znanja da se naš uređaj spaja sa internetom – ovo je opcija koju već očekujemo.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2018 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.