Facebook Instant Articles postaje dostupan svima


Facebook-ova zanimljiva, korisna i vizuelno atraktivna opcija Instant Articles omogućava korisnicima da vesti i članke iz drugih izvora otvaraju direktno u interfejsu svoje mobilne aplikacije. Ova je mogućnost osmišljena kako bi pojednostavila čitanje vesti bez napuštanja Facebook-ove aplikacije, a najkorisnija bi trebala da bude korisnicima sa sporijim mobilnima ili lošijom internet vezom.

Instant Articles u upotrebi su od maja prošle godine, a za sada su omogućeni samo odabranim izdavačima, poput BBC-a, Guardiana ili New York Timesa. Ali to bi se uskoro trebalo promeniti. 12. aprila ova opcija će postati dostupna baš svima – svim izdavačima, kreatorima vesti, pa čak i freelancerima koji objavljuju sopstveni sadržaj.

Ono što je izdavačima sigurno privlačno jeste i činjenica da Facebook sa njima dijeli prihode od oglašavanja vezanog uz Instant Articles, i to u odnosu 70:30 u korist izdavača. Ova društvena mreža bi tako uskoro mogla postati prava platforma za vesti, osnovni izvor informacija, te bi trebala nuditi sve kvalitetniji izvorni sadržaj.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.