Google Translate zna 13 novih jezika


Google Translate će od ove nedelje početi da priča 13 novih jezika, što njihov ukupni broj diže na čak 103, što bi prema rečima ekipe iz Google-a, trebalo pokriti 99% jezika koji se koriste na Internetu.

Kako prenosi Engadget, Google Translate je prekjuče dobio podršku za sledeće jezike: amharski, korzikanski, frizijski, kirgiški, havajski, kurdski, luksemburški, samoanski, škotski gaelski, šona, sindi, paštu, kao i xhosa jezik.

A osim što su objavili listu novih jezika koje Translate sada podržava, Google je objasnio i način na koji bira nove jezike koje će ubaciti u svoj sistem - dotični moraju imati svoje pismo, a neophodno je da su na webu "u značajnim količinama" dostupni i različiti prevodi sa tog jezika na neki drugi.

Google potom skenira te tekstove i koristi mašinsko učenje kako bi prepoznao šablone, nakon čega u akciju stupaju volonteri, koji prevode određene reči i proveravaju prevode koje su obavili drugi korisnici.

Više detalja o gore navedenim jezicima, kao i Google-ovom procesu izbora novih jezika koje će ubaciti u Translate, možete pronaći na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.