iPhone 5se i iPad Air 3 u prodavnice stižu već 18. marta?

Prema pisanju internet stranice 9to5Mac, a koja se poziva na neimenovane izvore, čini se kako je Apple odlučio da promeni prodajnu strategiju po pitanju iPhone-a 5se i iPad-a Air 3. Naime oni bi se gotovo odmah po predstavljanju trebali naći u prodaji putem online i retail prodavnica, a šuška se kako ovaj put neće biti ni pretprodaje.

Dosadašnja Appleova prodajna strategija je bila da nove uređaje stavlja nedelju ili dve nakon predstavljanja, uz obaveznu pretprodaju. Na iPad Pro se čekalo i duže koji je u prodaju stigao dva meseca nakon predstavljanja.

Prema nedavnim glasinama predstavljanje novih uređaja je 15. marta, u utorak, dok nove glasine govore kako bi prodaja trebala početi s 18. martom, u petak. Razlog za ovakav brzinski dolazak u prodavnice je taj što je prema izvoru proizvodnja iPhone-a 5se krenula još u januaru.

Iako se dizajnom neće previše razlikovati od iPhone-a 5 iz 2013. godine, novi iPhone 5se biće znatnije nadograđen – A9 i M9 procesori, NFC čip (Apple Pay), always-on podrška za Siri, kao i kamera s iPhone-a 6 i Live Photos podrška. Osetni napredak stiže i na iPad Air 3 koji će dobiti neke odlike iPad-a Pro – Smart Connector, Apple Pencil i četiri zvučnika. Apple će na iPad po prvi put ugraditi i LED blic.

Naravno, kao i uvek, dok se Apple službeno ne oglasi navode 9to5Mac-og izvora uzmite sa rezervom.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.