iPhone 7 imaće dva zvučnika, ali ne i 3,5 mm audio jack?


O ukidanju 3,5 mm audio ulaza na iPhone-u 7, prašina se digla prilično rano. Čim su se proširile glasine o ovoj Apple-ovoj odluci, mnogi su potencijalni kupci ostali razočarani, a oni najverniji su čak organizovali i potpisivanje peticije za ukidanje te odluke.

Da Apple nerado sluša želje korisnika, poznato je od samih početaka. Ima takvu sposobnost da većini nametne svoju volju, a kad situacija u neku ruku postane kritična, potrebno mu je više od jedne generacije proizvoda da bi se prilagodio trendovima koje su nametnuli drugi. Ali ipak, na kraju opet pokupi najviše novca, što dodatno frustrira sve ostale proizvođače.

I tako sad usprkos potpisivanju peticije i vapaju celog interneta, sve je više verovatno da će Apple zaista odbaciti audio ulaz, ali bi umesto njega mogao ugraditi drugi zvučnik, što implicira osetno poboljšanje ovog drugog vida audio kvaliteta. Ovime bi zadovoljio sve one koji su do sada prigovarali na slab spoljni zvučnik, ili barem nedostojnu konkurencije. Ko zna, možda ovi zvučnici na kraju budu podržavali i stereo zvuk, ali ako oba budu smeštena na dnu, ukupan doživljaj i neće biti najbolji.

Na kraju opet ostaje pitanje kako će oni koji su proteklih godina nakupovali tonu muzike preko iTunes-a uživati u njoj putem slušalica ako nema audio ulaza. Logika nalaže da će se to odvijati putem Bluetooth-a, a glasine sugerišu da će jedne takve slušalice doći u prodajnom paketu, javlja Appleinsider.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.